The Black Keys kondigen nieuw album aan

Met fictieve advertenties voor een tweedehands camionette kondigden The Black Keys hun nieuwe album aan. Hun zevende krijgt El Camino mee als naam en verschijnt op 6 december. Het Amerikaanse bluesrock-duo maakte ook de tracklist bekend.

Exciting times. Een compliment van jewelste voor een band als The Black Keys, die erom bekend staan wel heel standvastig en soms navelstaarderig aan de weg te timmeren. Zanger en gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney zetten hun carrière nochtans stevig in, intussen al tien jaar geleden. Drie albums lang waren ze met hun eigentijdse bluesrock naar indienormen vrij populair. Weinig vernieuwend, maar toch: populair.

Daarna flirtte het duo iets te lang met de middelmatigheid om nog relevant te zijn. Danger Mouse moest de producerende frisse wind zijn voor hun vijfde langspeler. Een topalbum werd Attack & Release echter niet (exit Danger Mouse), en de frisse wind kwam er pas vorig jaar bij Brothers. Zo laat Auberbach in Brothers voor het eerst zijn falset horen, met succes, klinkt het album speelser dan ooit, met succes, en introduceren ze hier en daar wat nieuwe instrumenten en studiotrucjes. Merci, Danger Mouse?

Voor El Camino, zo laat de groep weten, hebben The Clash en The Cramps als invloeden gediend. De tracklist luidt:

 1. Lonely Boy
 2. Dead and Gone
 3. Gold on the Ceiling
 4. Little Black Submarines
 5. Money Maker
 6. Run Right Back
 7. Sister
 8. Hell of a Season
 9. Stop Stop
 10. Nova Baby
 11. Mind Eraser

The Black Keys staan op 23 januari in de Lotto-arena in Antwerpen. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar. Bekijk hier de tv-advertentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − 7 =