Portishead achtervolgt de traan

Ze nemen het nummer al twee jaar mee op tour, maar nu brengt Portishead het nummer “Chase The Tear” ook officieel uit. Op 14 november komt het nummer op 12” vinyl uit en de opbrengst zal integraal naar Amnesty International gaan.

Wie de afgelopen twee jaar naar een optreden is geweest van Portishead, zal het nummer “Chase The Tear” wel kennen. Enkele dagen geleden, op 5 oktober, bracht Portishead de song al live op de Jimmy Fallon Show. Nu maakt XL Recordings bekend dat ze het nummer op 12” vinyl zullen uitbrengen, bijgeleverd met code om ook de mp3-versie te kunnen downloaden. Op de achterkant van de plaat kan je het nummer vinden als een interpretatie van Doldrums.

Zaterdag konden de echte fans al een kopie van het nummer bemachtigen aan het standje van XL Recordings op de Independent Label Market in New York, waar er 200 gesigneerde versies werden verkocht. Ook op de live shows van Portishead zal de track te verkrijgen zijn. Alle opbrengsten van het nummer zullen integraal naar Amnesty International gaan.

Over live shows gesproken, Portishead tourt niet echt graag. Het is al van 2001 geleden dat ze nog een Amerikaanse tournee hebben aangevat. Daar kwam nu verandering in, want vorige week startten ze eindelijk nog eens een rondreis in Amerika. Afgelopen zomer stonden ze nog op Rock Werchter.

Is dit nu een voorbode voor een nieuw album? Niet echt, al zouden ze volgens Geoff Barrows in januari terug beginnen met schrijven van nieuw materiaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × een =