Oprichters Depeche Mode werken aan techno-plaat

Martin Gore en Vince Clarke, de twee mannen die in 1980 het groepje Depeche Mode begonnen, hebben elkaar na jaren weer gevonden en werken samen aan een instrumentale techno-plaat.

De twee die in 1979 het bandje French Look oprichtten, om vervolgens een jaar later mét Dave Gahan als Depeche Mode door het leven te gaan, werkten niet meer samen sinds begin jaren tachtig toen Clarke het voor gezien hield bij Depeche Mode om zich eerst op Yazoo en later o.a. Erasure te storten.

Gore liet aan het Amerikaanse Billboard weten dat hij ineens een mailtje van Vince Clark ontving met de vraag of hij zin had om mee te werken aan een techno album. En aangezien hij daar wel oren naar had zijn de twee nu een jaar bezig met het werken aan die plaat, die overigens geen deadline heeft ook al is ze zo goed als af.

Clarke staat inmiddels ook weer op goede voet met de rest van de band en werkte mee aan het remixalbum Remixes 2: 81-11 van de Britse band dat sinds vorige week uit is.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee + 17 =