Snelle worp voor Das Pop

Die laatste van Das Pop, dat was een moeizame bevalling. Zo niet The Game, de nieuwe van de -van oorsprong- Gentse band. Het werkje is in recordtempo opgenomen en komt -zeker weten- 8 april uit.

“Het was alsof de kurk van een champagnefles knalde die 5 jaar lang was geschud. The Game is onze muzikale blitzkrieg; het zat er in, het moest eruit en het ging razend snel”, zo laat Bent Van Looij in een persverklaring weten. De band had namelijk afgesproken dat er geen nieuw materiaal geschreven zou worden totdat Das Pop uitgebracht was, niet wetende dat het vijf jaar zou duren.

Deze keer werden vrienden Dewaele alleen ingezet bij het posten van geheimzinnige filmpjes op Facebook de laatste week, de productie lag volledig in handen van de band zelf. The Game werd opgenomen in Hoboken, New Jersey en afgemixt in de Compass Point Studio op de Bahamas door Terry Manning van legendarische Stax en Ardent platen.

“Schaamteloze power pop met een geraffineerd kantje. Dansbaar, strak en intuïtief”, zo omschrijft de band het nieuwe geluid op het vierde studioalbum.

De tracklist van The Games:

 1. The Game
 2. Skip The Rope
 3. Flowers In The Dirt
 4. Girl Wolf
 5. Fair Weather Friends
 6. Wronging The Rights
 7. I Me Mine
 8. The Thunder
 9. Gold
 10. A Kiss is not a crime
 11. Yesterday

Das Pop stelt de schallplatte 15 april voor in de AB. De eerste single “The Game” is vanaf vandaag te downloaden via de gebruikelijke kanalen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vijf =