Eindejaarslijstje 2010 van Hildegart Maertens (boeken)

  1. Hector Abbad :: > Het vergeten dat ons wacht       Een diepmenselijke beschrijving van een ontroerende vader-zoon-relatie, in de prachtige locatie van het Columbiaanse vasteland.
  2. Siegfried Lenz :: > Een minuut stilte        Intiem en melancholisch portret van een 18-jarige jongeman die terugdenkt aan zijn (geheime) relatie met zijn lerares. Haar dood grijpt hem aan en in een minuut stilte zit hun volledige verleden besloten.
  3. Alessandro Baricco:: > Emmaüs         Een boek over katholiek opgevoede Italisaanse jongeren die in contact komen met de vrije levensstijl en de rock ’n roll. Ze worden gedwongen een keuze te maken die de rest van hun leven zal determineren.
  4. Nicola Lecca ::> Het laatste concert          Door de indringende schrijfstijl en tegelijk eenvoudige schrijfstijl voelt men de kilte van Ijsland en de ijzige emoties van de prachtige muziek die in het boek beschreven wordt. Een indrukwekkende, muzikale roman.
  5. Dimitri Verhulst::> De zeven laatste zinnen          Als uitgangspunt neemt Verhulst de 7 laatste zinnen van Jezus aan het kruis, waar hij alledaagse contexten aan verbindt. Hij overweldigt echter met zijn diepzinnige beschrijvingen van de zware emoties, en dat telkens over slechts een aantal bladzijden verspreid. Ijzersterk Vlaams boek, met schitterende muziek van Haydn in een versie van het Ensor Strijkkwartet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − 5 =