Eindejaarslijstje 2010 van Frida Dewitte (boeken)

 1. Jonathan Franzen::
  > Vrijheid
           Hoe meer het boek verkoopt, des te feller beginnnen bepaalde literaire authoriteiten zich te verzetten tegen de hype die ontstond rond Jonathan Franzens jongste roman Vrijheid. Niemand kan er echter onderuit: het is een psychologisch verpletterende roman over mensen die gevangen zitten in hun eigen vrijheid en tegelijk een scherpe analyse van de huidige Amerikaanse samenleving. Het leest als een trein, verliest geen moment zijn scherpte en koppelt een grote diepgang aan spitsvondige humor.
 2. Gerolf van de Perre ::
  > Dichter in de Massa
           Een prachtige aanvulling op Rainer Maria Rilke’s enige roman De aantekeningen van Malte Laurids Brigge, schitterend, origineel en zeer zintuigelijk weergegeven door kunstenaar Gerolf van de Perre.
 3. Jotie T’ Hooft::> Verzameld Werk          Eindelijk een volledige bundeling van het werk van de lang miskende dichter Jotie T’ Hooft, dat toelaat om diens werk eindelijk onbevangen te lezen. Ook de schitterende vormgeving en de grote variatie (zowel proza als poëzie werden opgenomen) maken dit boek meer dan de moeite waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × twee =