Denemarken boven in de AB

Belgische fans van Scandinavische muziek, opgelet, woensdag 24 november is het zover. Dan gaat voor het vierde jaar op rij het mini-festival Spot on Denmark door in Brussel. Op die dag opent de AB Box haar deuren voor vier nieuwe Deense groepen.

Een Belgische jury, bestaande uit 11 Belgische journalisten, programmators en managers, selecteerde vier bands uit honderd kandidaten op het SPOT Festival in Denemarken. Zij krijgen op 24 november de kans om zich te tonen in België. Dit jaar staan Chimes & Bells, Cody en The Kissaway Trail op de affiche. Efterklang sluit de avond af. Eerder waren Murder, Fagget Fairys, I Got You On Tape en Slaraffenland ook al te gast op het festival.

Spot on Denmark doet ieder jaar enkele steden in Europa aan. Dit jaar waren dat Wenen (B72 Festival), Montreux (Montreux Jazz Festival), Hamburg (Reeperbahn Festival), en nu dus ook Brussel. Het SPOT Festival, in het Deense Århus, groeide de laatste 16 jaar uit tot de toegangspoort bij uitstek tot Scandinavische muziek en trekt tegenwoordig jaarlijks 5000 fans en 1200 professionelen van over de hele wereld aan.

Wie er wil bijzijn kan hier terecht.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × twee =