Efterklang zoekt Efterkids voor de AB

Woensdag 24 november treedt de Deense band Efterklang op in de AB tijdens Spot On Denmark. Al zullen ze dat hopelijk niet alleen hoeven te doen, de band is namelijk op zoek naar jonge muzikanten die hun kunsten op een strijkinstrument wel eens willen tonen aan een uitzinnig publiek in de AB Box.

Efterkids is een speciaal project dat de band een paar weken lanceerde om muziekles op reguliere scholen onder de aandacht te brengen. Want zonder enthousiaste muziekleraren zouden alle leden -en dat zijn er nogal wat- van Efterklang nooit een muzikale carrière overwogen hebben. Volgens de band hebben verschillende studies al uitgewezen dat muziekonderwijs op school een grote positieve invloed heeft op kinderen en hun (school)leven. En om dat uit te dragen heeft de band besloten om overal ter wereld op te treden met getalenteerde kinderen.

De band is nu op zoek naar één groep van zes kinderen (waaronder 2 die eerste viool spelen, 2 die tweede viool spelen, 1 violaspeler en 1 cellist) die onder leiding staan van een volwassen dirigent die ze kennen en hen de stukken kan aanleren. De kinderen mogen ook maximum 13 jaar zijn. Je bent bovendien als groep vrij op woensdag 24 november en kan ook in de namiddag vanaf 12u repeteren met de band.

Kinderen die interesse hebben kunnen tot 15 november een gemotiveerde mail sturen naar: contests@abconcerts.be met de vermelding EFTERKIDS in het subject. Alle mails worden doorgestuurd naar de band die op basis hiervan hun ideale EFTERKIDS samenstellen.

Voor al die kinderen die nu nog overgehaald moeten worden, deze Efterkids in New York gingen jullie begin dit jaar voor:

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vijf =