Concerttips november

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Xiu Xiu – 2 november – De Kreun, Kortrijk

Met een plaat als Dear God, I Hate Myself kan er weinig twijfel over bestaan dat Xiu Xiu, (de facto Jamie Stewart), niet de vrolijkste Frans in huis is. Toch is hier geen vervelende emo-kid aan het woord maar een integere artiest wiens eclectische electro/rammel/ketel/rock-kruisbestuiving ongeëvenaard blijft. In het voorprogramma treedt niet alleen zijn nieuwe band op (Former Ghosts) maar ook Zola Jesus, een bastaarddochter van Diamanda Galas.
http://www.myspace.com/xiuxiuforlife

Nomeansno – 24 november – STUK, Leuven

Lang voor er van de Benidorm Bastards sprake was, gooiden deze Canadezen op leeftijd al de ene jazzcoreplaat na de andere op de markt. De bas-drumduels tussen de broertjes Wright vormen ook live de kers op een taart die na een kleine dertig jaar in het vak nog steeds niet bedorven is. Het beste Canadese exportproduct sinds maple syrup en het soort band dat een levenslange liefde wordt.
http://www.myspace.com/myspaceiswrong

Swans + Radical Slave – 25 november, AB

Noise en wave, dat staat op het programma in de AB, wanneer de eerder dit jaar gereanimeerde Swans hun opwachting maken in de grote zaal. Of deze reünie een aanfluiting dan wel een triomf wordt, kan overdacht worden tijdens de late-night-show die Radical Slave, het no wave-project van Mauro en Buscemi, aansluitend geeft in de Club.
href=”http://www.myspace.com/swansaredead”>http://www.myspace.com/swansaredead

Torche – 28 november – Decadance, Gent

Voor een keer verwelkomt de hippe Gentse dansclub geen house of dubstep maar wel pop metal van de bovenste plank. Zegt dit genre u niets? Denk dan even aan een loodzware versie van de Foo Fighters. Haal de gekke platen Meanderthal en Songs For Singles als de bliksem binnen en trek alvast uw stoutste schoenen aan voor het metalfeestje van het jaar.
href=”http://www.myspace.com/torche”>http://www.myspace.com/torche

Drive-By Truckers – 28 november – Trix, Antwerpen

Breed uitwaaierende gitaren, truckerspetten en ongeschoren kinnen. Voor Drive-By Truckers is gewoon doen al gek genoeg. De vaandeldragers van de souther rock doen het evenwel met zoveel verve en puurheid dat een mens haast spontaan “the South will rise again” uitkraait, gevolgd door een “yippie kay jay, motherfucker” ware het niet dat heren en dame in kwestie zich althans op dat vlak ver van stereotiepen wensen te houden.
http://www.myspace.com/drivebytruckers

Jon Spencer Blues Explosion – 30 november, Depot

Blues Explosion is terug! Het door Jon Spencer aangevoerde noisebluespunk-trio neemt -eventjes?- de fakkel over van Heavy Trash en maakt hopelijk zijn reputatie van withete liveband uit de jaren negentig opnieuw waar.
http://www.myspace.com/jsbluesexplosion

Kyte – 30 november – STUK, Leuven

Goed, met Dead Waves maakte Kyte eerder dit jaar niet echt een indrukwekkende plaat, maar dat was de titelloze debuut-EP twee jaar geleden wel. Toen paarden ze de oude Sigur Rós aan toegankelijke melodieën, later schoot dat te ver door naar Coldplayterrein. Maar wuif maar eens niet met uw armen op single “INHFSA”; evenveel M83 als Keane. Wij zijn razend benieuwd naar wat dat live geeft, en raden u hetzelfde aan.
http://www.myspace.com/kyteband

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + veertien =