Tricky roept hulp in van Primal Scream voorman Bobby Gillespie

In 2008 kwam Adrian Thaws a.k.a. Tricky nog eens met een album Knowle West Boy dat de moeite waard was. Voor zijn negende studio-album Mixed Race doet Tricky een beroep op de vocalen van onder andere Bobby Gillespie.

Bij zijn vorige plaat werd hier nog aangehaald dat een rendez-vous met Thaws nogal eens resulteert in een muzikale samenwerking. We weten dus niet wat dat wil zeggen over de verhoudingen tussen Tricky en Bobby Gillespie maar we hopen alvast dat de muzikale samensmelting doorgaat op de weg die ingeslagen werd op zijn vorige plaat.

Ging Knowle West Boy nog over de arme buitenwijk in Bristol waar de man opgroeide, zijn nieuwe plaat werd opgenomen in zijn huidige woonst Parijs en gaat over een jongen die tussen twee culturen opgroeit, iets dat Tricky zelf ook heeft meegemaakt.

De tracklist van Mixed Race:

  1. Every Day
  2. Kingston Logic
  3. Early Bird
  4. Ghetto Stars
  5. Hakim
  6. Come To Me
  7. Murder Weapon
  8. Time To Dance
  9. Really Real
  10. Bristol To London>

De eerste single “Murder Weapon” is nu al te beluisteren op de Domino website.

Mixed Race ligt 27 september in de winkel.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − 8 =