Soloplaat voor OutKast’s Big Boi

Big Boi, in gewicht uitgedrukt 70% van OutKast, gaat eindelijk zijn soloplaat uitbrengen. De plaat laat al een hele tijd op zich wachten en er is nog steeds geen officiële releasedatum bekend, maar er is nu wel een contract getekend met hiphop-label Def Jam.

De OutKast-MC kondigt zijn soloplaat inmiddels al ruim drie jaar aan. Nieuw werk dat qua stijl zou aanleunen bij Speakerboxxx, Big Boi’s bijdrage aan OutKast’s succesvolle Speakerboxxx/The Love Below. Tal van songs uit de nieuwe plaat, die Sir Lucious Left Foot: The Son Of Chico Dusty zal heten, lekten inmiddels al uit. Daardoor lijkt de plaat nog voor ze is uitgebracht al een beetje achterhaald.

Maar misschien tovert Big Boi – echte naam Antwan Patton – nog een aantal verrassingen uit een van zijn vele petten tevoorschijn. De rapper kan voor Sir Lucious Left Foot: The Son Of Chico Dusty immers op een indrukwekkende lijst gastbijdragen rekenen. In willekeurige volgorde gaat het (ondermeer) om mede-OutKast Andre 3000 (die ook meehielp producen), Mary J. Blige, George Clinton, Raekwon en Jamie Foxx.

Later dit jaar zou er tevens een nieuwe OutKastplaat moeten volgen. Niks te vroeg is dat, vier jaar na hiphopmusical Idlewild. Niks dan goed nieuws kortom voor al wie zijn hiphop graag smooth heeft. Hey Ya! nog aan toe.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.bigboi.com/
http://www.outkast.com/
http://www.bigboi.com/

recent

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

Adania Shibli :: Een klein detail

Deining op de Frankfurter Buchmesse afgelopen editie. Kort voor...

Maria Montessori

Tegelijk een feminist én een moeder zijn was geen...

verwant

André 3000 :: New Blue Sun

Atlanta Calling! André 3000 laat na bijna twintig jaar...

Dochter Big Boi krijgt platenlabel voor zestiende verjaardag

U heeft ze misschien al eens voorbij zien komen,...

Big Boi :: Sir Lucious Left Foot :: the Son of Chico Dusty

Def Jam, 2010 OutKast is betwistbaar de belangrijkste hiphopgroep aller...

Big Boi :: Sir Lucious Left Foot :: The Son Of Chico Dusty

Labelproblemen en rechtendiscussies, meer was er niet nodig om...

Nieuwe Outkast in 2010?

Outkast, het duo Big Boi en Andre 3000, zal...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in