Rellen bij Guns ‘n’ Roses-concert in Argentinië

Dat nogal wat Zuid-Amerikanen behoorlijk temperamentvol zijn, is geen nieuws. Dat het er ginder al eens hevig aan toe gaat tijdens rockconcerten is eveneens geweten. De laatste tijd maken de latino’s het echter wel behoorlijk bont met eerder deze maand al schermutselingen bij een Metallicaconcert en nu opnieuw op een show van Guns ‘n’ Roses in Argentinië.

Guns ‘n’ Roses is bezig aan een tour door Zuid-Amerika en die verloopt niet zonder slag of stoot. Eerder deze maand moest er in Sao Paulo al een uitzinnige massa in bedwang gehouden worden toen de band op het laatste moment de show van die avond annuleerde. Nu moesten er in Argentinië twaalf fans worden opgepakt nadat ze herhaaldelijk hadden geprobeerd om zonder ticket binnen te raken.

Dat laatste is echter nog klein bier in vergelijking met wat er zich twee weken geleden bij een Metallicaconcert in Bogota, Colombia afspeelde. Honderden fans waren daar zonder ticket naar het gigantische Simon Bolivarpark afgezakt en raakten er slaags met maar liefst 1500 agenten daar aanwezig. Resultaat: 160 arrestaties en acht gewonden.

Bij zowel Guns ‘n’ Roses als Metallica ging de show evenwel vrolijk door, onwetend als bands en publiek waren over de respectievelijke rellen buiten de stadions.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + 15 =