Nieuwe Xavier Rudd komt er aan

Duivel-doet-al Xavier Rudd heeft de afgelopen twee jaar op een nieuwe plaat zitten broeden. Hij liet zich daarbij inspireren door het Zuid-Afrikaanse Izintaba. Koonyum Sun ligt vanaf 19 april in de rekken.

Tijdens een Australisch festival in de zomer van 2008 leerde Xavier Rudd Tio Moloantoa en Andile Nqubezelo kennen. Zij speelden toen nog als bassist en drummer in de band Lucky Dube. Xavier, die zijn voorliefde voor vreemde culturen niet bepaald onder stoelen of banken steekt, raakte gecharmeerd door het duo. Een samenwerking bleef dan ook niet lang uit.

Na het wat donkere Dark Shades of Blue keert Rudd met dit album terug naar zijn roots van opzwepende, dansbare muziek. De inbreng van Izintaba laat zich duidelijk voelen en geeft het album een frivole, Afrikaanse toets.

De muziek van Xavier Rudd is een mix van reggae, funk, blues en folk. De laatste jaren speelde hij op festivals over de hele wereld.

In onderstaande video een voorsmaakje van het nieuwe album met Time to Smile.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + achttien =