Trentemøller :: In The Garden

Met “In The Garden” is Trentemøller terug. En dat is een goeie zaak.

Met kinderen van de jaren tachtig kan het op muzikaal vlak twee kanten uit: ofwel zijn ze ondergedompeld in een bad vol Weltschmerz en melancholie, ofwel gaan ze gebukt onder de ondraaglijke lichtheid van huppeldepup en hieperdepiep. Anders Trentemøller, een Deen van 46 jaar, hoort duidelijk tot de eerste categorie. Hij maakt sfeervolle elektronische muziek die zwaar beïnvloed is door post-punk, new wave en eighties indie.

Eerdere soloplaten en enkele zelf samengestelde compilaties kunnen perfect geklasseerd worden naast de grote namen uit de scene. Deze herfst komt er nieuw werk uit en als plagertje wordt alweer een tweede single gelekt. “In The Garden” blijkt een buitenbeentje te zijn. De rest van de nummers van de nieuwe plaat is instrumentaal, maar op dit nummer hoor je de fraaie stem van de Amerikaanse Lina Tullgren, die ook de tekst schreef.

De song bouwt netjes op. Een eenvoudige beat en een New Order-achtige bas worden even later vergezeld door de dromerige vocals van Tullgren, waarna een gitaar invalt die je net zo goed op een plaat van The XX of Depeche Mode zou kunnen verwachten. Er wordt geen noot te veel gespeeld en door de fraai opgebouwde spanning krijgt de luisteraar geen kans om de aandacht te laten verslappen.

Als de hele plaat van het niveau van “In The Garden” is, weten we nu al wat onze soundtrack voor de druilerige herfstmaanden zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 − 4 =