Moby gooit de elektronica eruit op nieuwe album

Ubernerd Richard Melville Hall aka Moby zit alweer in de studio voor een opvolger van het in 2009 verschenen Wait For Me. Deze keer heeft de man het in zijn kale hoofd gehaald om te proberen zo min mogelijk elektronische snufjes te gebruiken tijdens het opnemen van zijn akoestische orchestrale album, zoals hij het zelf noemt.

Zijn tiende studioalbum wordt opgenomen in een oude studio met analoge opnameapparatuur en zal vooralsnog alleen ‘echte’ instrumenten bevatten zoals de piano, de contrabas, akoestische gitaren, violen. Nu ja, eigenlijk alles wat niet in het stopcontact gestoken moet worden, aldus Moby op zijn blog. Voor de microfoons zal er echter een uitzondering gemaakt worden, al zullen die ook oud en versleten zijn want Dhr. Hall wil echt de sfeer van dertig / veertig jaar geleden nabootsen qua opnameproces. Eén ding moet hij echter nog regelen, een orkest. Zonder orkest namelijk geen orchestraal album, tenzij je teruggrijpt naar de aloude elektronische snufjes natuurlijk.

Helemaal zeker of het album, dat zowel oud als nieuw materiaal zal bevatten, ook ooit uitgebracht gaat worden is the little idiot nog niet, hij schreef namelijk ook nog: ”maybe it’ll be terrible. and if it’s terrible i hope i have the decency to never let anyone hear the recordings… but hopefully the end result will be really warm and inviting.” Wij zijn alvast benieuwd naar dat eindresultaat.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − twee =