Moby gaat heavy metal

Hoe zou het eigenlijk nog zijn met Moby? De kleine kale dance-muzikant werd de laatste jaren behoorlijk irrelevant met enkele saaie, inspiratieloze platen. Misschien besefte hij dat zelf ook, want nu komt hij aanzetten met een nieuwe band waarmee hij – deinst terug! – heavy metal speelt.

Diamondsnake, zo heet Moby’s – echte naam: Richard Melville – nieuwe band. Samen met drie New Yorkse vrienden kwam hij tot de vaststelling dat hij goesting had om weer te gaan rocken als de beesten. Niks nieuws voor Melville want in de jaren ’90 liet hij zich op zijn plaat Animal Rights ook al van zijn meest rocky kant horen. Bovendien speelde de man vóór Moby ook al in verschillende punkbands.

“Diamondsnake was borne out of a shared love for entering a small, dark, and musty room, plugging into a few amps, and playing as loud as possible for a seriously long time,” zo verklaart Melville in een statement. De band is ook van plan op tournee te gaan, te beginnen in New York op 17 juni. Tevens zijn er al drie nummers te beluisteren op de MySpace.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − zes =