Suede reunie sans Butler in de maak

Geen hond die er nog op rekende, maar als het voor een goed doel is kan er soms net dat ietsje meer. Een reünie van Suede, bijvoorbeeld. Als aflevering in een serie benefietoptredens plant de legendarische britpopgroep een eenmalige comeback.

“We zijn nog altijd vrienden: ik kan de anderen morgen opbellen om een nieuwe plaat op te nemen. Op dat gebied ligt alles nog open, ware het niet dat een reünie altijd triest is. Er is geen manier om dat cool te verkopen: het beeld dat je gewoon incasht op je verleden blijft altijd hangen”, zo liet Suedefrontman Brett Anderson enkele jaren geleden nog optekenen op deze pagina’s. Maar enkele jaren later zijn er duidelijk nieuwe argumenten opgedoken. In maart zal de groep een uniek wederopstandingsconcert geven ten voordele van het Teenage Cancer Trust.

De groep zal aantreden in zijn tweede incarnatie, waarmee Coming Up en Head Music werd opgenomen. Dat wil zeggen: zonder gitarist Bernard Butler die in 1994 de deur achter zich dicht trok, maar met Richard Oakes op snaren en toetsenist Neil Coddling die de groep in 2000 verliet.

Of hiermee de deur openstaat voor meer Suedeconcerten is verre van zeker, al lijkt Anderson het idee niet uit te sluiten. “Ik wil best nog een plaat maken met een groep. Mijn laatste paar soloplaten bestonden immers uit juist ik en mijn piano. Maar of dat met Suede zal zijn, kan ik niet zeggen. Ik mail af en toe nog met Simon (Gilbert, drums, mvs) en Mat (Osman, bas, mvs) en ik klets af en toe bij met Bernard. Er is in elk geval geen kwaad bloed meer”, liet hij vorig jaar optekenen aan Bang Media. Het laatste wat we van Butler hoorden, in februari, was dan weer dat hij reünies gênant vond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes + twaalf =