Jack White achter de knoppen bij ex van Elvis Presley

Jack White krijgt stilaan de gaatjes in zijn agenda voor 2010 gevuld. De duivel-doet-al uit Detroit gaat volgend jaar onder meer de nieuwe plaat van Wanda Jackson producen. Wanda Wie, zegt u? Wanda Jackson is een country- en rockabillyzangeres uit de jaren stillekes en een ex van Elvis Presley. De Queen of Rockabilly is ondertussen 72 maar maakt nog steeds platen.

Aangezien Jack White houdt van all things vintage kon hij niet anders dan toehappen toen Jackson hem vroeg om achter de knoppen plaats te nemen bij de opnames van haar nieuwe album. Eerder deed de gitarist van onder meer The White Stripes en The Dead Weather hetzelfde voor countrylegende Loretta Lynn en eerde hij Dolly Parton met een cover van “Jolene”.

De nieuwe plaat zal waarschijnlijk opgenomen worden in White’s studio in Nashville en zou in de loop van 2010 moeten uitkomen. Op haar voorlopig laatste wapenfeit, het uit 2003 daterende Heart Trouble, werkte Wanda Jackson nog samen met die andere Elvis (Costello dus) en de punkers van The Cramps.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − drie =