Nieuw werk van Motorpsycho op komst

De productieve Noren, die enkele maanden geleden nog imponeerden met de vinyl only-release Child Of The Future, hebben een nieuw album op stapel liggen. Heavy Metal Fruit verschijnt op 15 januari.

Motorpsycho heeft er nooit om bekend gestaan een gemakzuchtige band te zijn. Op het moment dat de halve wereld zich vergaapte aan grunge, alt rock of postpunk, zetten zij rustig hun koers verder door het op z’n kop zetten van stijlen die eerder aan de foute seventies doen denken. Jamrock, heavy psych, hardrock, fusion, bluesrock; niets is veilig voor de drie virtuozen die intussen al twee decennia synoniem staan voor virtuoze eigenzinnigheid. En dat betekent inderdaad solo’s bij de vleet.

Met Heavy Metal Fruit is het opnieuw van dat: 6 songs op een dik uur, met veelbelovende titels als “X-3 (Knuckleheads In Space)” en “Gulliver’s Travails Pt. I-IV” en de belofte van een ongegeneerde duik in progwateren en de aanwezigheid van mellotron en synths. De eerste albumhelft zou de weg van de improv opgaan, de tweede helft eindigt met een progorgie. Emerson, Lake & Palmer lieten intussen weten dat een samenwerking zeker tot de mogelijkheden behoort.

Om het gevoelige volk te overtuigen: Hanne Hukkelberg doet ook mee (slechts op een song weliswaar, al duurt die wel 22 minuten). Onthouden dus: 15 januari. In uw platenzaak. Tenzij die tegen dan failliet gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × een =