Professionele muzikanten geven gratis advies op Muzikantendag

Voor de achtste keer gooit de Ancienne Belgique op 14 november de deuren open voor alle beginnende muzikanten. De Muzikantendag is terug, en dit jaar is er meer ruimte voor persoonlijke feedback door professionals. Dit wordt een onmisbare dag voor wie professioneel met (pop)muziek bezig is.

Na een schrikkeljaar waarin een nieuw evenement op poten werd gezet voor dj’s en producers (Play & Produce) hoeven bands en muzikanten niet langer op hun honger te zitten: ze kunnen opnieuw een hele dag terecht in de Brusselse Ancienne Belgique voor workshops, feedback, infosessies en masterclasses. Naast de traditionele workshops, wordt er dit jaar op de vernieuwde Muzikantendag nog steviger ingezet op persoonlijke feedback.

Wie tips en tricks aangeleerd wil krijgen van professionals krijgt de kans om tijdens persoonlijke workshops z’n techniek bij te schaven. Ook de workshops op de grote podia zijn om duimen en vingers bij af te likken: de Belgische metaltrots Aborted strooit Sinterklaasgewijs tips voor gitaar en bas in het rond. Kobe Proesmans, Karel De Backer en Tom Pintens tonen hoe percussie je muziek verrijkt, en Michael Schack (Ozark Henry, Milk Inc.) stuurt met zijn drums samples, loops en zelfs de lichten aan. Alex Callier van Hooverphonic haalt het nummer “Wake Up” spoor per spoor uiteen en Styrofoam doet een pas-de-deux met Superlijm en her- en herproduceert hun nummer “Michael Jordan”.

Een nieuwe generatie songwriters wordt door Jan Hautekiet op de rooster gelegd over inspiratie en songteksten: Brent Vanneste (Steak n°8), Jasper Erkens en Floris De Decker (Team William) – ofwel de volledige top 3 van de voorbije Humo’s RockRally. En passant kan je dan ook nog professionele bandfoto’s laten nemen, sociaal advies krijgen en je kennis over auteursrechten en gehoorbescherming bijspijkeren, jezelf live voorstellen aan de verenigde muzieksector, en een deftig promoplan in elkaar leren boksen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − tien =