Nieuwe soloplaat Lou Barlow op komst

Terwijl heel wat muzikanten de minste vordering in hun studio breed verkondigen, timmeren anderen in alle stilte verder aan hun indrukwekkend oeuvre. Neem Lou Barlow. Ondanks het intensieve touren met Sebadoh én Dinosaur Jr, vond de lo-fipionier het afgelopen jaar toch de tijd om aan een nieuwe soloplaat te werken. Resultaat Goodnight Unknown verschijnt op 5 oktober.

Volgens Barlow zelf klinkt de opvolger van Emoh uit 2005 als een kruising tussen zijn later werk met Folk Implosion en zijn vroege werk met Sebadoh. Voor de productie werd een beroep gedaan op Andrew ‘Mudrock’ Murdock. Is dat geen figuur uit de (nu-)metal? Jazeker maar dat zit zo: Barlow leerde hem kennen toen hij zijn hond uitliet voor Barlow’s woning in Los Angeles. Ze raakten aan de praat, besloten samen te werken en werden beste maatjes. Een muzikaal sprookje, quoi.

Doen verder ook nog mee op Goodnight Unknown: Imaad Wasif (enkele jaren terug de tweede gitarist bij optredens van de Yeah Yeah Yeahs) speelt gitaar op een handvol nummers; Lisa Germano (bekend van zichzelf en haar werk met Eels) zingt mee op “Too Much Freedom” en Dale Crover (drummer van The Melvins en goede vriend van Barlow omdat hun beide dochtertjes naar dezelfde kleuterschool gaan) is te horen op zes nummers.

Dit najaar zal Lou Barlow samen met The Missingmen (gitarist Tom Watson en drummer Raul Morales) de nummers van de nieuwe plaat live ten beste geven in het voorprogramma van Dinosaur Jr. Volgend jaar trekt Barlow dan waarschijnlijk in een andere formatie de hort op om de nieuwe songs te spelen.

Tracklist Goodnight Unknown
1. Sharing
2. Goodnight Unknown
3. Too Much Freedom
4. Faith In Your Heartbeat
5. The One I Call
6. The Right
7. Gravitate
8. I’m Thinking
9. One Machine, One Long Fight
10. Praise
11. Take Advantage
12. Modesty
13. Don’t Apologize
14. One Note Tone

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 2 =