Lou Barlow :: Over You

Ah nostalgie. Soms doet het een beetje pijn, soms is het heerlijk om je erin te wentelen. Af en toe is het een weerzien met een oude vriend, zoals met Lou Barlow op zijn nieuwe single.

Nuja, nieuw is relatief in het geval van “Over You”. Barlow (Sebadoh, Dinosaur Jr., zichzelf) haalde voor het nummer namelijk inspiratie bij één van de eerste nummers die hij ooit, in 1982, op cassette opnam. Hij recycleert in deze geüpdatete versie een deel van de lyrics, maar meer nog de sfeer van de begindagen van zijn carrière. “Over You” is namelijk zo’n heerlijk lofi niemendalletje waar Barlow in de jaren ’80 en begin jaren ’90 een patent op had. 1 minuut en 40 seconden lang hamert de indieveteraan wat weg op zijn akoestische gitaar, met een minimum aan overdubs. Met die minimale instrumentatie mijmert Barlow een eind weg over zijn oude woonplaats California, over zijn jeugd, en over dat ene meisje dat je nooit helemaal vergeet: ” I’ll never be over you”.

“Over You” is de perfecte song voor wie heimwee heeft naar platen als The Freed Man (Sebadoh) of Losers (Sentridoh), naar de hoogdagen van de lofi, en tout court naar jongere, meer onschuldigere tijden. Benieuwd of zijn aankomende soloplaat Reason to Live (28 mei op Joyful Noise) die sfeer een heel album lang zal kunnen vasthouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − 2 =