Alweer geen Massive Attackplaat dit jaar

U heeft uw kaartjes voor een van de twee concerten van Massive Attack in ons land in oktober ook al in uw schuif liggen? U dacht dat die tournee de bevestiging was dat de nieuwe plaat dit najaar zou verschijnen? Dan heeft u waarschijnlijk verkeerd gedacht, want de plaat dreigt nóg maar eens uitgesteld te worden. Tot het voorjaar van 2010. Maar troost u: in september zouden we toch al een e.p. krijgen.

Eerder dit jaar werd de plaat voor september aangekondigd, kort daarop volgde de aankondiging van de tournee. Dat kon dus niet meer mislopen. En eerlijk: wie de band vorig jaar aan het werk zag, moest toegeven dat het nieuwe werk op z’n minst veelbelovend klonk en hoogstens nog wat finetuning in de studio nodig had. Welke titel het vijfde album zou krijgen, bleef al die tijd onduidelijk. Blijft Weather Underground nu een werktitel of niet?

En dat is niet de enige vraag die de release van de plaat oproept. Zo wordt al geruime tijd gespeculeerd over wie er allemaal op de plaat te horen zal zijn: Damon Albarn, Guy Garvey, Beth Orton, Mike Patton, Elisabeth FraSer… Schrappen wie niet past, zal dus pas mogelijk zijn rond Pasen volgend jaar. Goed nieuws is wel dat Daddy G sowieso weer van de partij is, in tegenstelling tot op het in 2003 verschenen, comateuze 100th Window. De geruchten dat de vijfde plaat zou teruggrijpen naar het geluid van Mezzanine zullen dus nog niet snel bevestigd of de kop ingedrukt worden. Tenzij de e.p. al een tipje van de steeds zwaarder wegende sluier licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + een =