Bright Eyes, My Morning Jacket en M.Ward samen op een plaat

De groepen waarin Conor Oberst speelde zijn stilaan niet meer op één hand te tellen. Na Bright Eyes, Desaparecidos, The Faint en nog vele andere, gaat hij nu samen met Jim James van My Morning Jacket, M.Ward en zijn Bright Eyes-vriendje Mike Mogis een plaat maken onder de naam Monsters of Folk. Het album zou uitkomen op 22 september.

De samenwerking tussen de vier Monsters of Folk begon in 2004. Toen organiseerden ze samen een tour met als titel “An Evening With: Bright Eyes, Jim James and M. Ward”. Al snel ging deze tour bekend staan als de “Monsters of Folk”-tour. Van het één kwam het ander en 5 jaar en enkele meesterwerkjes bij hun eigen groepen later, zijn de vier heren klaar voor een album samen.

Op de nieuwe plaat zullen alle vier de groepsleden elk instrument bespelen, van drum tot backing vocal. De groep belooft het beste van elk lid naar boven te zullen brengen en zo dus een briljant album af te leveren. Het wordt nog wachten tot 22 september op de intieme doch ingewikkelde songs met enkele elektronische invloeden. Of de groep na het album ook een tour zal ondernemen is nog niet bekend.

Tracklist:

 1. Dear God (sincerely M.O.F.)
 2. Say Please
 3. Whole Lotta Losin’
 4. Temazcal
 5. The Right Place
 6. Baby Boomer
 7. Man Named Truth
 8. Goodway
 9. Ahead of the Curve
 10. Slow Down Jo
 11. Losin Yo Head
 12. Magic Marker
 13. Map Of The World
 14. The Sandman, the Brakeman and Me
 15. His Master’s Voice

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + 6 =