Baloji op Glastonbury

Hebt u zich onlangs ook wel eens afgevraagd wat er, twee jaar na zijn magistrale solo-debuut Hotel Impala, geworden is van Baloji? Blijkt dat het hem uitstekend voor de wind gaat. Nu zaterdag, 27 juni, is de Luikenaar met Congolese roots zowaar te gast op Glastonbury en in september komt het voormalige Starflam-lid met een nieuw album aandraven.

Hoe komt die dekselse Baloji op het podium van moddermekka Glastonbury terecht? Wel, hij is uitgenodigd door niemand minder dan Damon Albarn en Amadou & Mariam. Die brengen in het kader van hun project “Africa Express” een hele resem topartiesten met een zwarte huidskleur bij elkaar op het Engelse festival. Behalve Baloji maken onder meer ook Dizzee Rascal, Kano, Baaba Maal en Manu Dibango hun opwachting.

Baloji staat deze zomer ook op het legendarische EXIT Festival in Servië. Daarnaast doet hij begin augustus ook Parijs aan met de voornoemde “Africa Express”. Daar zal Baloji begeleid worden door zijn groep L’orchestre de la Katuba, een ensemble van topmuzikanten uit Congo en Kameroen. Onder hen Dizzy Mandjeku, de befaamde gitarist van onder meer Ok Jazz de Franco en L’Afrisa de Tabu Ley Rochereau.

De optredens zijn een opstapje naar Baloji’s nieuwe plaat. Die werd vorig najaar opgenomen in een mobiele studio in Kinshasa en verschijnt in september. Nadien zal onze hiphoptrots enkele concerten in België geven.

Concertdata:
11.07.09: Novi Sad, Servië – EXIT festival
05.08.09: Paris – Concert Africa Express
02.10.09: Luik – Cap Sud festival
10.10.09: Brussel – KVS
01.04.10: Louvain-la-Neuve – Centre Culturel

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 2 =