Rauwe Ben Harper op komst

Rootsrocker Ben Harper komt op 5 mei met een nieuwe plaat, de eerste met zijn nieuwe groep Relentless7. Het album heet White Lies For Dark Times en bevat elf songs die, als we Rolling Stone mogen geloven, doordrongen zijn van good ol' hard rock en Delta Blues.

Van hypes heeft Ben Harper zich nog nooit iets aangetrokken en ook deze keer laat hij de hippe eendagsvliegen uit Londen en New York voor wat ze zijn. Op White Lies For Dark Times grasduint Harper als vanouds door de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Na vroegere verkenningen van folk, reggae en gospel, krijgen we deze keer rauwe, bluesy rock opgediend

Om dat rauwere geluid neer te zetten vormde Harper vorig jaar de nieuwe groep Relentless7 met gitarist Jason Mozersky, drummer Jordan Richardson en bassist Jesse Ingalls. Het viertal speelde voor het eerst samen tijdens de opnames voor Both Sides Of The Gun in 2005 en de chemie was van die aard dat ze besloten de studio in te trekken. Nog voor de bevalling op 5 mei trekt de nieuwe groep trouwens op tournee en op vrijdag 26 juni doen ze Couleur Café aan.

Track List White Lies For Dark Times
1. Number With No Name
2. Up To You Now
3. Shimmer and Shine
4. Lay There and Hate Me
5. Why Must You Always Dress in Black
6. Skin Thin
7. Fly One Time
8. Keep It Together (So I Can Fall Apart)
9. Boots Like These
10. The Word Suicide
11. Faithfully Remain

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × vier =