Moby goes DIY op nieuwe plaat

{image}Sympathieke kaalkop Moby heeft een nieuw plaatje klaar, dat Wait For Me zal heten en op 30 juni in de winkel zal liggen. Moby nam de songs op bij hem thuis, in het gezelschap van een paar kameraden die de zang voor hun rekening namen. Het wordt naar eigen zeggen een rustig, melodisch & persoonlijk album, met een melancholisch kantje. “I wanted to focus on making something that I loved, without really being concerned about how it might be received by the marketplace”, aldus ‘our favourite bald vegan ex-punk techno producer’, zoals Pitchfork hem noemt. Lezen we tussen de regels dat Moby oud wordt?

Wait For Me, inmiddels Moby’s negende studioalbum, zal uitgebracht worden op meneers eigen platenlabel ‘Little Idiot’ en de eerste single zal ‘Shot In The Back Of The Head’ heten. Alles werd gemixt met analoog materiaal. Zelfs de cover van Moby’s doe-het-zelf-plaat werd eigenhandig in stift getekend.

Moby riep de hulp in van topregisseur David Lynch, die de animatieclip van ‘Shot In The Back Of The Head’ regisseerde. Een hele eer voor Moby, zo vertelt hij op zijn website. Je kan de clip hier bekijken. Vandaag wordt de single als gratis download ter beschikking gesteld op zijn persoonlijke website www.moby.com.

“De nieuwe plaat wordt in ieder geval beter dan de nieuwe Eminem”, zo schrijft Pitchfork, voor diegenen die het vertrouwen in Moby wat kwijt raakten na enkele zwakke albums.

De andere vrienden die meewerkten aan Moby’s album zijn geen bekenden. “Working with friends is almost always nicer than working with rockstars”, beweert Moby. Verder hoopt hij dat we het hele album zullen beluisteren, en niet slechts enkele losse nummers: “I've worked hard recording and arranging the album as a cohesive body of work, so I ask that you listen to the album from start to finish even just once.” Verkoopstruc? Nee zeg!

 

Ziehier de tracklist:

 

division

pale horses

shot in the back of the head

study war

walk with me

stock radio

mistake

scream pilots

jltf 1

jltf

a seated night

wait for me

hope is gone

ghost return

slow light

isolate

 

 

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × drie =