I Am X opent een ”Kingdom Of Welcome Addiction”

Kingdom Of Welcome Addiction heet de derde plaat van I Am X die op 19 mei in de winkels ligt en met zo'n titel lijkt er thematisch alvast niets veranderd. Verwacht u opnieuw aan verhalen over seks en drugs, maar dit keer moet de plaat toch de meer kwetsbare kant van frontman Chris Corner laten zien.

Nog steeds staat I Am X voor stevige electrorock, maar deze keer zou het geluid meer organisch en intimistisch klinken. "Ik ben nogal op mijn privacy gesteld", zegt frontman Chris Corner, "maar door die meer organische benadering kon ik mezelf wat meer blootgeven. I Am X heeft twee kanten: het woeste beest en het bloedende hart. Met Kingdom Of Welcome Addiction probeer ik een warmere, meer betrokken kant te tonen." Op 's mans derde plaat toont hij naar eigen zeggen dus "zijn zachte onderbuik".

Voor het eerst gaat Corner ook een duet aan. Op "My Secret Friend" krijgt hij tegenwerk van Imogen Heap. "Ik wou iemand ooit onderwerpen aan de kuren van mijn overgevoeligheid", klinkt het bescheiden als immer, "maar ik vond het tijd om mezelf eens wat eerlijkheid te ontlokken. Ik heb eenduidige statements lang ontweken, maar het leven is nu eenmaal eenvoudig: iedereen is kwetsbaar en dat kan ik nu aanvaarden. Dat besef, om aan zo'n op het eerste zicht banale woorden bloot te staan, heeft zelfs risico en diepgang met zich meegebracht."

Neen, veel is er zo te horen nog niet veranderd: Corner is nog altijd even vol van zichzelf, maar wie zijn muziek graag een beetje pompeus brengt, kan nu eenmaal niet anders. En omdat zo'n hoogdravende bio toch altijd wel entertainend leesvoer is, geven we u ook nog even de uitleg van de titel mee: "I Am X is mijn subversief klein koninkrijkje. Ik voel me een beetje een gemuteerde Charlie Chaplin in The Great Dictator. In de omgeving die hij heeft geschapen voel ik me thuis; almachtig en dynamisch. Ik ga er van uit dat iedereen zo'n plek, droom of personage heeft: de moeder van alle drugs. De kracht van de rede, passie, verandering en onafhankelijkheid. Verslaving van zijn positieve kant." Phieuw. En u moest niet eens vertalen. Benieuwd wat dat wordt op 19 mei.

De tracklisting:

 1. Nature Of Inviting
 2. Kingdom Of Welcome Addiction
 3. Tear Garden
 4. My Secret Friend" (featuring Imogen Heap)
 5. An I For An I
 6. I Am Terrified
 7. Think Of England
 8. The Stupid The Proud
 9. You Can Be Happy
 10. The Great Shipwreck Of Life
 11. Running

Concertdata:
9-12/7 Les Ardentes, Luik
26/7 Black Cave Festival, Waregem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + 9 =