Postuum Walk of Fame-ster voor George Harrison

Volgende dinsdag 14 april wordt op de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles een ster ter ere van Beatlesgitarist George Harrison onthuld. Zijn vrouw Olivia en zoon Dhani Harrison mogen de ster in zijn naam ‘in ontvangst nemen’. Dit heuglijk moment zal plaatsvinden om half 12 ’s middags, tegenover het Capitol Records gebouw, en zal publiek toegankelijk zijn.

Harrisons ster zal de 2382ste zijn op de Walk of Fame. Na John Lennon krijgt dus ook George Harrison een persoonlijke ster. Hij stierf in 2001, op 58-jarige leeftijd, aan kanker. Er pronkt ook al een gezamenlijke Beatles-ster op de Walk.

George Harrison was ‘the quiet Beatle’, maar drukte zonder twijfel een duidelijke stempel op hun muziek. Nummers als ‘While My Guitar Gently Weeps’, het lieflijke ‘Here Comes The Sun’, of het Oosters-geïnspireerde – Harrisons grote fascinatie – ‘Within You Without You’ behoren ongetwijfeld tot de betere, meer gesofisticeerde Beatlessongs. Maar ook in hun eerste nummers was Harrisons ‘rockabilly’ gitaarspel essentieel voor het Beatlesgeluid. Meer dan verdiend dus, die ster, na jaren in de schaduw te hebben gestaan van Lennon & McCartney.

Na de Beatles-split in 1970 ging Harrison solo en bracht enkele succesvolle albums uit (All Things Must Pass, The Concert For Bangladesh, .. ). Eind jaren tachtig richtte hij supergroep The Traveling Wilburys op, samen met kameraadjes Bob Dylan, Tom Petty, Roy Orbison en Jeff Lynne van ELO.

Momenteel werkt Martin Scorsese aan een documentaire over George Harrison en Capitol/EMI wil binnenkort zijn solowerk opnieuw uitgeven.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 5 =