Eels op zoek naar vers bloed

Iets meer als een maand geleden, toen de eerste zonnestralen het einde van een barre winter aankondigden, kwam ons het goede nieuws ter ore dat Eels een nieuwe langspeler had afgewerkt. Dat het album de naam Hombre Lobo (Spaans voor weerwolf) meekreeg wisten we al. Nu kennen we ook de tracklist en kan je de eerste single van het album beluisteren op Eels’ myspace.

Afgaand op de voorloper “Fresh Blood” zou Hombre Lobo wel eens een donker plaatje kunnen worden. Hoofdingrediënten van het lied zijn een mechanische drumbeat, onheilspellende synthesizers, spaarzame bluesy gitaren en een soms wild uithalende frontman Mark E. Everett. Kers op de taart is de ijzingwekkende weerwolvenkreet die hij na het refrein ten beste geeft. Zelf wil hij hierover het volgende kwijt: "I wrote a song a few years ago called 'I Want to Protect You' that was about wanting to protect someone from the wolves. Now I am the wolf."

De opvolger van het ambitieuze Blinking Lights And Other Revelations kreeg de ondertitel “12 Songs Of Desire” mee en ligt op 2 juni in de winkel. Voor het bijhorende artwork werd er duidelijk inspiratie gezocht bij de verpakking van het Cubaanse Sigarenmerk Cohiba. Of en wanneer Eels zijn verlangens in ons land komt bezingen is nog onbekend.

beluister "Fresh Blood" hier.

Tracklist Hombre Lobo:

 1. Prizefighter
 2. That look you give that guy
 3. Lilac breeze
 4. In my dreams
 5. Tremendous dynamite
 6. The longing
 7. Fresh blood
 8. What’s a fella gotta do
 9. My timing is off
 10. All the beautiful things
 11. Beginner’s luck
 12. Ordinary man

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + zestien =