Nieuw werk van The Neon Judgement

The Neon Judgement is terug! Sinds enkele jaren staan ze weer op de podia, maar nu hebben ze ook een opvolger klaar voor hun vorige plaat Dazsoo uit 1998. De perstekst belooft ons alvast een vintage Neon Judgement geluid: primaire machinale beats, snokkende gitaarriffs en ruwe analoge klanktapijten uit een korzelige synthesizer!

Toen in het begin van de jaren tachtig in het kielzog van de New Wave de Electronic Body Music (EBM) ontstond, met als pionier het Duitse DAF, volgden de Belgen snel. Onze landgenoten van Front 242 en The Neon Judgement wisten de blauwdruk voor het genre verder vast te leggen. Toen The Neon Judgement in 2007 hun debuutalbum volledig live speelde in het kader van de REWIND-reeks van de AB, werden we nog eens herinnerd aan hoe invloedrijk en opwindend hun muziek wel is.

Nu heeft het Leuvense duo dus na elf jaar een nieuwe plaat afgewerkt. Songtitels zoals “The Great Consumer”, “We are Confused” en “Leash” doen vermoeden dat Dirk Da Davo en TB Frank nog niet tot rust zijn gekomen. De nummers zouden zowel eigentijds en herkenbaar, hard en compromisloos, maar evengoed swingend en hoopvol zijn. De plaat kreeg de naam Smack! mee en ligt in de winkelrekken op 28 April. Diezelfde dag beklimmen ze ook de planken in de AB, om zo een begin te maken aan hun Belgische tournee.

CONCERTEN:

 • 28 april 2009 – Brussel: AB (with Miss Kitten & The Hacker)
 • 01 mei 2009 – Roeselare: Maybee Festival (81-84 live set)
 • 08 mei 2009 – Leuven: Het Depot (CD presentation)
 • 09 mei 2009 – Waregem: Rock Waregem
 • 20 mei 2009 – Tongeren: CC De Velinx
 • 23 mei 2009 – Antwerpen: Bodybeats Festival, Hof Ter Loo
 • 11 juli 2009 – Zottegem: Rock Zottegem
 • 24 juli 2009 – Sint Niklaas: Sin City Festival
 • 03 oktober 2009 – Kruibeke: Rock Ter Walle
 • LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Schrijf uw reactie
  Vul hier uw naam in

  vijf × 4 =