Das Pop zonder contract, release opnieuw uitgesteld

Vers terug van een tour door het Verenigd Koninkrijk waar ze voor goed gevulde zalen speelden, zijn de heren van Das Pop wel een platencontract armer. Na het failliet van sublabel Ugly Truth verkozen de heren moedermaatschappij Sony UK vaarwel te kussen.

We meldden het al eerder: het begint een neverending story te worden voor de nieuwe Das Pop. In 2005 verlieten de groepsleden Pias omdat ze een andere richting op wilde dan de platenmaatschappij. Het lijkt alsof precies dat euvel hen nu parten begint te spelen. In 2007 werden ze uiteindelijk ingelijfd door Ugly Truth, een sublabel van Sony BMG, dat de herziene versie van het inmiddels opgenomen album Postcards From Fuckland, geproduceerd door de Dewaele broers, zou gaan uitbrengen.

De Fool For Love EP werd begin 2008 uitgebracht en daarna was er ook een nieuwe single “Underground” die naar meer deed smachten. Helaas ging het label eind 2008 over de kop, en lekte het inmiddels omgedoopte album Das Pop ook al op het internet. Niet getreurd: de oplossing werd gevonden door Das Pop onder te brengen bij RCA en de release van het album uit te stellen naar 20 april dit jaar. Maar ook dat gaat niet gebeuren, want de wegen van Sony UK/RCA en die van Das Pop gaan uit elkaar. Bent van Looy zegt hier zelf over in Focus Knack: “bij Ugly Truth heerstte de indie-spirit, RCA is eerder een puur poplabel, met een duidelijk voorkeur voor geprefabriceerde groepjes. Onze visies bleken onverenigbaar. We hebben al te hard gewroet om nu nog in te binden op wat voor ons essentiële zaken zijn.”

Das Pop is wel in gesprek met andere platenmaatschappijen maar een datum plakt Van Looy niet meer op de release. Waar dat briefkaartje uiteindelijk vandaan gaat komen blijft dus vooralsnog een raadsel.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 − een =