Het hart gaat sneller kloppen voor de nieuwe Maxïmo Park

4 jaar geleden verschenen ze als de nieuwe post-punk sensatie ten tonele en zie hier, de band bestaat nog en lijkt de hype overleefd te hebben.

Het derde album voor de band uit Newcastle zal in mei het levenslicht zien en heet Quicken The Heart. De opvolger van het Mercury Prize genomineerde A Certain Trigger en doorbraakalbum Our Earthly Pleasures bevat twaalf nummers opgenomen in LA en is geproduceerd door Nick Launey, die eerder Nick Cave/Grinderman, de Talking Heads en de Yeah Yeah Yeahs ter zijde stond.

Er zal niet alleen een normale versie verschijnen van het album maar ook een special edition. Deze bevat een 65 minuten durende DVD met tourmateriaal van hun homecoming show die ze in Newcastle gaven.

De volgende tracklisting zwerft al rond op het internet:

 1. Wraithlike
 2. The Penultimate Clinch The Kids Are Sick Again
 3. Questing, Not Coasting
 4. Under A Cloud Of Mystery
 5. Let's Get Clinical
 6. Calm
 7. In Another World You'd Found Yourself By Now
 8. Roller Disco Dreams
 9. Overland, West Of Suez
 10. Tanned
 11. I Haven't Seen Her In Ages

Of ons hart ook daadwerkelijk sneller gaat kloppen door dit nieuwe album dat blijft nog even de vraag tot begin mei, al krijgt U 1 april de kans om het proefondervindelijk uit te proberen als Maxïmo Park in de Trix in Antwerpen staat.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 + 17 =