Relevant volk op nieuwe Pet Shop Boys

Wie zit in hemelsnaam nog te wachten op een nieuwe plaat van de Pet Shop Boys? Na een carrière van meer dan een kwarteeuw kennen we de veelzijdige popkunstjes van multimiljonairs Neil Tennant en Chris Lowe onderhand wel. Zou je denken. Maar toch zijn we benieuwd naar hun jongste spruit die op 23 maart ter wereld komt. Daarop kreeg het Londense duo immers assistentie van Johnny Marr en ander relevant volk.

Ere wie ere toekomt: knap dat de Pet Shop Boys – die komende week de prijs voor Outstanding Contribution To Music in ontvangst zullen nemen op de Brit Awards – op hun gezegende leeftijd niet gewoon op hun lauweren rusten. Neen, hoewel Tennant en Lowe altijd hun poppy zelf zijn gebleven, hebben ze tegelijk altijd gepoogd hun muziek fris en eigentijds te houden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze voor nieuweling Yes in zee gingen met Xenomania.

Xenomania is een heuse Britse hitfabriek verantwoordelijk voor (een deel van) de chartsuccessen van Girls Aloud, de zusjes Minogue, Sophie Ellis-Bextor en recentelijk nog Gabriella 'mij krijg je van je leven niet meer uit je radio' Cilmi. Het befaamde productieteam zal er niet alleen over waken dat het eindresultaat zal zijn verpakt in hapklare radiosnoepjes, maar schreef ook mee aan drie nummers op Yes. Voor de petite histoire: als wederdienst schreven Tennant en Lowe mee aan de nieuwste single van Girls Aloud. Beide groepen vertoefden immers tegelijk in de studio van Xenomania.

Op de nieuwe plaat kregen de huisdierenwinkeljongens ook nog assistentie van niemand minder dan Johnny Marr. De voormalige gitarist van The Smiths speelt, u raadt het nooit, gitaar op verschillende nummers. Of dat voldoende zal zijn om ex-kompaan Morrissey uit de mediaschijnwerpers te dringen is nog maar de vraag natuurlijk.

De arrangementen op de nieuwe plaat zijn dan weer bedacht door Owen Pallett. Die naam zegt u misschien niet meteen iets maar de adelbrieven die de jonge Canadees kan voorleggen zijn niet min. Nu en dan speelt Pallett viool bij het reizende muziekcircus Arcade Fire en tussendoor voorzag hij de recente platen van Beirut en The Last Shadow Puppets van puike orchestraties.

Als voorproef op het nieuwe album laten de Pet Shop Boys op 16 maart de single “Love etc” op de mensheid los. Het duo omschrijft het nummer als een “post-lifestyle anthem” dat verschilt van al hun voorgaand werk. Maar oordeel vooral zelf.

Tracklist Yes

  1. Love etc
  2. All over the world
  3. Beautiful people
  4. Did you see me coming?
  5. Vulnerable
  6. More than a dream
  7. Building a wall
  8. King of Rome
  9. Pandemonium
  10. The way it used to be
  11. Legacy
http://www.petshopboys.co.uk
http://www.petshopboys.co.uk

recent

Einstürzende Neubauten :: Rampen (apm: alien pop music)

Vijftien probeersels. Vijftien live-improvisaties die in de studio opnieuw...

Masters Of The Air

Toen begin deze eeuw Band Of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

verwant

Pet Shop Boys

17 mei 2022Vorst Nationaal, Brussel

Mei is nog altijd inhaalmaand, want ook deze greatest...

Pet Shop Boys :: Hotspot

Het te verkopen citaat van de interviewronde is "Akoestische...

Pet Shop Boys :: Give Stupidity A Chance

Nog vijftig dagen, drieëntwintig uur en tweeëndertig minuten (op...

Goldfrapp + Pet Shop Boys :: 15 augustus 2017, Brussels Summer Festival

In alle stilte heeft Brussels Summer Festival zich opgeworpen...

Pet Shop Boys naar Brussels Summer Festival

Brussels Summer Festival heeft het startschot voor de volgende...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in