Coldplay en Robert Plant nemen Grammy’s mee naar huis

Terwijl België in diepe spanning de uitslag van de geroemde MIA’s afwachtte, keek men in de rest van de wereld al haast even hard uit naar de uitreiking van de Grammy’s. Daar gingen Coldplay en Robert Plant & Alison Krauss met de belangrijkste beeldjes naar huis.

Raising Sand van Robert Plant & Alison Krauss werd verkozen tot Album Of The Year. Is dat geen album uit 2007? Ja, dat klopt, maar de albums die op de longlist staan moeten dateren uit de periode 1 oktober 2007 tot 30 september 2008. Ook de prijs voor beste duo ging dan logisch naar Plant & Krauss, terwijl Nicole & Hugo de top 10 niet haalden.

Coldplay maakte volgens de jury met Viva La Vida de song van het jaar, had de best performance en maakte het best rock album. De categorie Zageventen Van Het Jaar werd dit jaar echter niet uitgereikt, zodat het voor Coldplay bij drie prijzen bleef.

Verder ook nog prijzen voor Daft Punk (beste dance) en natuurlijk voor Metallica voor beste metal preformance. Radiohead kreeg voor In Rainbows de prijs voor het beste alternatieve album. De award voor Best New Artist ging naar Adele die daarvoor bikkelharde concurrentie kreeg van Jonas Brothers en Duffy.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vier =