Phosphorescent neemt Willie Nelson onder handen

Het onvolprezen Phosphorescent legt momenteel de laatste hand aan een opvolger voor doorbraakplaat Pride uit 2007. De nieuwe worp is een coverplaat vol nummers van country-en dranklegende Willie Nelsen en heet simpelweg To Willie. De hommage komt uit in februari.

In de wereld van de country weten ze hun muzikale ouders wel te eren. Willie Nelson maakte ooit zelf een tributeplaat voor oudgediende Lefty Frizzell. Op zijn beurt eert Phosphorescent-brein en alt.country-boegbeeld Matthew Houck nu Willie Nelson met een coveralbum.

Verwacht vooral geen greatest hitscompilatie vol hersenloze covers. Urban cowboy Matthew Houck is zijn held immers niet blindelings achterna gelopen maar is diep in de back catalogue gedoken om enkele vergeten pareltjes op te diepen. Vervolgens heeft hij de nummers helemaal naar zijn hand gezet – van een aardige fosforgloed voorzien zeg maar. De plaat werd dan ook opgenomen in de studio van de groep, gesitueerd in een oud pakhuis in de roestige Navy Yards van Brooklyn.

Het resultaat wordt aangekondigd als “a glorious hangover of an album”. We zijn benieuwd! Phosphorescent gaat binnenkort ook op tournee maar het is nog niet bekend wanneer en of Matthew Houck en de zijnen onze contreien aandoen.

Track List:
Reasons To Quit
Too Sick To Pray
Walkin'
It's Not Supposed To Be That Way
Pick Up The Tempo
I Gotta Get Drunk
Can I Sleep In Your Arms
Heartaches Of A Fool
Permanently Lonely
The Last Thing I Needed (First Thing This Morning)
The Party's Over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − 6 =