PUKKELPOP 2007 :: Dinosaur Jr, vrijdag 17 augustus, Marquee

Grungegrondlegger Dinosaur Jr terug op Pukkel. Wie selectief naar de affiche kijkt, zou denken dat het opnieuw 1991 is. Ware het niet dat Dinosaur Jr ook anno 2007 absoluut relevant klinkt.

Van de hele reüniegolf die de laatste tijd plaatsvindt, komt die van Dinosaur Jr naar voren als de meest geslaagde. The Stooges staan er live wel, maar op plaat lijkt een en ander niet te willen lukken. En wat The Smashing Pumpkins uitrichten, wordt beter helemaal buiten beschouwing gelaten. Dinosaur Jr echter, heeft met Beyond een prima nieuwe plaat uitgebracht en geeft daarenboven nog steeds concerten die horen en zien doen vergaan.

Zo waren we vorig jaar ongeveer doof na de passage van Barlow, Mascis en Murph in Petrol. Ditmaal houdt de PA zich braaf aan het maximumvolume van 103 decibel en zulks blijkt, met oordoppen in, zowaar draaglijk te zijn, hoewel het misschien niet de optimale manier is om Dinosaur Jr live mee te maken, maar in ieder geval de gezondste.

Vanaf opener “Almost Ready” pakt het trio bijzonder scherp uit en weet het absoluut te overrompelen, ondanks problemen allerhande met versterkers en de snaredrum. “Little Fury Things” en het anthem “Freak Scene” laten Dinosaur Jr in zijn oervorm zien: verschroeiend gitaarspel afkomstig van een Mascis die het allemaal niets lijkt te kunnen schelen zolang hij maar gitaar kan spelen, met Lou Barlow die zijn bas als rhythmgitaar gebruikt en Murph die de boel bijeen weet te houden van achter zijn drumstel.

Met “Feel The Pain” en “The Wagon” sluipen enkele post-Barlow songs in de set, al lijken die vooral aanwezig als publiekslievelingen. “Back To Your Heart” en “This Is All I Came To Do” bewijzen dan weer dat de Beyond-nummers absoluut niet moeten onderdoen voor de klassiekers uit You’re Living All Over Me. Enig minpuntje dat te noteren valt, zijn de langdurige stiltes tussen de nummers, maar een groep die zo’n sterke set neerzet, wordt zoiets graag vergeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − veertien =