Tom Pintens solo en Nederlandstalig

Op 12 maart aanstaande komt de eerste Nederlandstalige plaat van Tom Pintens uit.

Pintens, die in de jaren negentig vooral bekend werd als frontman van het ondertussen ter ziele gegane Flowers For Breakfast, lijkt daarmee in de sporen te treden van zijn toenmalige collega Tine Reymer, die eerder dit jaar het lieflijke There You Go My Love opnam met haar nieuwe band Billie King.

Behalve bij Flowers For Breakfast speelde Pintens in een ver verleden ook bij Think Of One en — in een minder ver verleden — bij Zita Swoon als gitarist/toetsenman. Daarnaast was hij vooral bezig met film- en theatermuziek en werkte hij als producer, onder andere voor Billie King, Laïs en Think Of One.

En nu bleek de tijd dus rijp voor een nieuw solo-album. Pintens speelde naar eigen zeggen al een tijdje met het idee om een volledig Nederlandstalig album uit te brengen, maar pas in 2006 ging die bal aan het rollen. Met de hulp van muzikale grootheden en vrienden Aarich Jespers (Zita Swoon), Mirko Banovic (Arno, PJDS, …), Rudy Trouvé, Tine Reymer en Pintens’ vriendin Ellen Schoenaerts (die voor de teksten zorgde) is Pintens erin geslaagd een album af te leveren vol "verhalende luisterliedjes" (aldus de platenfirma), die hij op 3 en 4 april komt voorstellen in de AB. Of dit soloproject ook het einde betekent van Pintens’ band 2000 Monkeys, waarmee hij in 2004 nog een plaat uitbracht, is niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 3 =