Chris Cornell is een vrij man

Chris Cornell laat weten dat hij met onmiddellijke ingang Audioslave verlaat. Aan de basis van de beslissing zouden "onoverkomelijke persoonlijke conflicten en meningsverschillen" liggen.

Chris Cornell liet voor het eerst van zich horen in de tachtiger jaren grungescene van Seattle, met zijn band Soundgarden. In 2001 vormde hij, samen met drie leden van het pas gesplitte Rage Against The Machine, de superband Audioslave.

Geruchten als zou Audioslave op zijn laatste benen lopen circuleerden al langer, sinds bekend geraakt was dat Rage Against The Machine terug zou samenkomen voor een optreden op het Coachella Valley Music and Arts Festival in Californië. Gitarist Tom Morello liet al uitschijnen dat een mogelijke voortzetting van de reünie met een Amerikaanse tour niet uit te sluiten was.

De zanger zal zich vanaf nu exclusief toeleggen op zijn solocarrière. Recentelijk zong hij met "You Know My Name" nog het thema van de nieuwe Bond-film. Een reünie van Soundgarden noemt hij hoogst onwaarschijnlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 3 =