The Scene opnieuw bijeen

Stiekem droomden we ervan toen we laatst lichtjes ontgoocheld wegwandelden van de nieuwste theatershow van Thé Lau. De gebeden van toen zijn nu verhoord: op behindthescene.nl postte Thé Lau onlangs het bericht dat hij The Scene opnieuw bijeenfluit voor een reeks optredens en zelfs een nieuwe plaat.

"Afgelopen zomer hebben drie ex-Scene leden met mij meegespeeld, zij het op verschillende festivals”, aldus Thé Lau op de site. “Otto ging als vanouds geweldig tekeer, Emilie produceerde haar karakteristieke pulserende basgeluid en Jeroen klonk alsof hij bij U2 inviel, ronkend, zwaar. Later vroeg Jeroen me of ik wilde overwegen nog een keer met The Scene te toeren. Hij had een ‘onaf gevoel’. Dat, en het feit dat spelen met alledrie een kick was, deden me besluiten Jeroen te bellen. OK, laten we de koppen bij elkaar steken om te kijken wat iedereen ervan vindt.”

"Het enthousiasme bleek groot. Niet alleen bij Jeroen, Emilie en Otto, maar ook bij vrienden die we ons plan toevertrouwden. Nadere inspectie van keerzijden leerden ons dat die er niet waren. Spelen van oud en vertrouwd repertoire? Absoluut! Er is niets mis met ‘Blauw’, ‘Open’, ‘Rigoureus’, ‘Zuster’, ‘Samen’, ‘Iedereen Is Van De Wereld’. Welke optredens zullen we doen? Festivals! En een paar geliefde zalen, Paradiso, de AB. Zullen we een CD opnemen? Ja! Dezelfde songs. Misschien met gasten… Misschien nieuwe nummers… Dat soort zaken. Inmiddels weten we dat het enthousiasme overal groot is. En dat we een juist besluit hebben genomen. OK, we doen het!"

The Scene is dus opnieuw bijeen in haar klassieke bezetting: Emilie Blom van Assendelft (bas), Jeroen Booy (drums), Otto Cooymans (toetsen) en Thé Lau (zang, gitaar). Cd-opnames zijn ondertussen begonnen voor de opvolger van Marlene (1998), de release staat gepland half mei. Concerten in Paradiso, Amsterdam en AB Brussel zijn volgens de site al een zekerheid, zomerfestivals worden geboekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × vier =