Dossier Domino-festival 2006

The Mars Volta, Sigur Rós, Daan, Low, Godspeed You! Black Emperor, Goldfrapp, Jaga Jazzists, múm, Interpol, Stijn, Maxïmo Park,… ze hebben één ding gemeen: nog voor ze groot werden stonden ze op het Domino-festival van de Ancienne Belgique. Voor de tiende keer alweer toont de concerttempel de beloften voor de toekomst in festivalvorm.

Na tien edities werd het wel tijd om te herbronnen en dus zijn er wat lichte wijzigingen: in plaats van tien dagen, duurt het nu acht dagen, maar het aantal groepen blijft wel hetzelfde. Resultaat: u krijgt geen dag récuperatietijd en sommige avonden worden als het ware minifestivalletjes met een vijftal acts.

Herbronnen betekent ook: de mission statement van Domino opnieuw in de verf zetten. En die luidt nog steeds ’als lanceerplatform dienen voor minder bekende namen en minder evidente genres in de marge van de popmuziek’. Het is dus hier dat u volstrekt onbekende namen als Mi & L’au, Grails, Battles, Sickoakes of Magik Markers kan ontdekken. Want dat is het doel: kwaliteitsacts aan een breder publiek voor te stellen.

Elke avond wordt getrokken door een grotere locomotief: Coldcut, Herbert, … Daarvoor staan de ontdekkingsacts geprogrammeerd. En dat zou dit jaar wel eens boeiende clashes kunnen opleveren: als het ontembare 65DaysOfStatic op Domino de krachttoer van op De Nachten in januari herhaalt, zou het zich wel eens definitief kunnen vestigen als pretendent voor de postrocktroon die Mogwai triomfantelijk bezet. Deze jongens zijn loei- en loeihard, maar net zo emotioneel en intens.

Ook uit te checken zijn de twee labelavonden. Op de eerst staat het Berlijnse elektronicahuis Morr Music in de schijnwerpers met Ms. John Soda en het Belgische Styrofoam, enkele dagen later schotelt Domino een staalkaart voor van de uiteenlopende artiesten die het Rough Trade Label rijk is: van zotskap Adam Green tot sirene Emiliana Torrini.

Van 8 tot 16 april in de Ancienne Belgique, Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × twee =