DAAU :: Tub Gurnard Goodness

Met Tub Gurnard Goodness keren de vier van DAAU (Die Anarchistische AbendUnderhaltung voor de langen van adem) terug naar hun roots. Min of meer. Want DAAU zou zichzelf niet meer zijn moesten ze teruggrijpen naar een oude formule. Tub Gurnard Goodness is verse vis. Ge moogt gerust zijn.

Voeg klarinet, cello, accordeon en viool samen en de kans dat u anarchistisch avant-gardisme bekomt is bijzonder klein. Toch is dit wat het Antwerpse collectief ooit deed, en ondertussen al een dikke elf jaar volhoudt. Op voorganger Life Transmission injecteerden ze hun nummers overvloedig met elektronische beats en blieps. Een staaltje van DAAU’s experimenteerdrift dat Sony Classical (het grote label waarbij ze tekenden) niet wist te appreciëren. En wat wil het toeval? Nadat de Anarchisten werd buitengeborsteld bij Sony, deden zij hetzelfde met hun fancy apparatuur: raus!

Gelukkigerwijs valt het afscheid van die elektronica niet al te zwaar. DAAU weet de leemte op te vullen met ander lekkers. Twee recht naar de heupen roeiende dubtussendoortjes ("A Funny Little Feeling" en "My Midnight Skies") met zang en teksten ingebracht door Angélique Wilkie. Een lady die op voorgaande DAAU-albums haar kunnen reeds bewees, en dit laatst ook nog op "The Body Gave You Everything" van Magnus deed.

Voorts ook hyperkinetische Balkansymfonieën die we spoedig live hopen te kunnen horen. Want DAAU heeft een livereputatie om "u" en nog veel meer tegen te zeggen. Wanneer ze op een podium staan, druipt het speelplezier in bakken zweet van de vier muzikanten. Dat slaat dan weer over op het publiek, en zo is iedereen tevreden.

Met "of R*D*H*D (2+2=5)" hebben ze er een cover bij die zelfs eersteklas zeurkous Thom Yorke met tevredenheid zou aanhoren. Daarbij twijfelen wij er niet aan dat "of R*D*H*D (2+2=5)" live niet moet onderdoen voor de Anarchistische versie van dEUS’ "Suds & Soda". Alsof dat nog niet genoeg is, bewijst deze uitvoering dat Christopher O’Riley (de man die nummers als "Knives Out" en "Everything In Its Right Place" omzet naar magistrale pianocomposities), slechts het topje van de ijsberg is op het vlak van buitengewone Radiohead-vertolkingen.

Met Tub Gurnard Goodness kunnen de mensen die DAAU sinds hun Drieslagstelsels en We Need New Animals uit het oog verloren de draad weer oppikken, met de idee dat ze nooit van koers veranderd zijn. Voor diegenen die op de hoogte zijn van het tegendeel, is Tub Gurnard Goodness het perfecte bewijs dat Die Anarchistische AbendUnderhaltung het nog steeds in de vingers heeft. Wij beschouwen u als oud en wijs genoeg om zelf de cd te kopen en te achterhalen wat "het" precies is. Hop!

http://www.daau.com
http://www.daau.com
Radical Duke Entertainment

verwant

25 jaar DAAU :: ”Van die naamsverandering heb ik toch nog altijd spijt”

Een kwarteeuw muzikaal leven, dat verdient een feest. Zeker...

Eerste namen voor We Are Open

We Are Open is het traditioneel startschot van het...

Die Anarchistische Abendunterhaltung :: Eight Definitions

Als een feniks uit zijn as, zo herrijst Die...

Kraakpand :: 5 oktober 2013, Handelsbeurs

De formule van Kraakpand – steek een handvol bands...

DAAU :: Domestic Wildlife

Kamermuziek vertalen naar een rockpodium, het lijkt een onmogelijke...

aanraders

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

Daniel Boeckner :: Boeckner!

Als kind is Dan Boeckner zeker niet in een...

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in