Girls In Hawaii :: From Here To There

Met de Waalse Girls in Hawaii bewijzen onze broeders achter de taalgrens dat ook bij hen boeiende rock geschreven wordt. Een nieuw hoofdstuk in de Belgische rockscène dient zich dan ook aan.

Het Belgisch surrealisme, bij monde van René Magritte, werd omschreven als burgers die tijdens de weekends wel eens hun das durfden los te stropen. Anderen beweren dan weer dat de Belg het surrealisme in zijn dagdagelijks bestaan heeft geïncorporeerd. Nog anderen durven zowaar van een Belgische scène te spreken. Na het aanhoren van Girls in Hawaii zijn we geneigd hen allen gelijk te geven.

Girls in Hawaii wordt door recensenten wel eens vergeleken met Idlewild, Grandaddy, dEUS en Mauro. De groep heeft met Grandaddy niet alleen een voorliefde voor aparte titels, oa "Time to Forgive the Winter", "Fontanelle" of "9.00 AM" gemeen, maar heeft ook eenzelfde hang naar kwetsbare melodieën onderbouwd met aparte ritmes. Het verzorgde artwork van de cover en de website, allerhande landschappen, tonen duidelijk aan dat voor Girls in Hawaii alle aspecten hun waarde hebben maar maken voor luie recensenten de link naar Grandaddy eens te meer voor de hand liggend.

Opener "9.00 AM", inderdaad een typische Grandaddy-titel, opent met vogelgezang en een Tom Barman-soundalike die de baard in de keel krijgt. Een vrolijke opener die ons terug doet verlangen naar warmere dagen. "Short song for a short mind" heft zichzelf enkele octaven hoger, achtergrondzang incluis. "Casper" luidt de schemer in met een eerste voorzichtige keyboardmelodietje dat pas tijdens "The Fog" een prominente plaats krijgt. Een heel album lang wordt de luisteraar verwend met vrolijke / melancholische nummers die terug doen verlangen naar onbezonnen zomerdagen in slaperige stadjes.

Deze Waalse groep heeft duidelijk een eigen stijl gevonden die inderdaad nauw aansluit bij de eerder melancholische rockgroepen, maar dient dan ook op eigen merites beoordeeld te worden. Met Girls in Hawaii heeft België een nieuwe en verfrissende rockgroep gevonden die aansluiting vindt bij de internationale rockscène en de eigen volksaard. De dassen waren duidelijk losgeknoopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + 12 =