Dido :: Life For Rent

Dido presenteert met Life For Rent de opvolger van haar succesvolle debuut No Angel . Dat ze kan zingen heeft ze al bewezen. Bevestigen dat ze meer is dan een eendagsvlieg, is nu de opdracht.

We moeten u iets bekennen. Wij, die doorgaans houden van snoeiharde gitaren en getormenteerde songwriters, hebben een zwak voor Dido. Sinds Eminem haar "Thank You" gebruikte in "Stan", heeft ze twaalf miljoen exemplaren van haar debuutalbum No Angel verkocht. Opvolger Life For Rent werd dan ook gereleased als de plaat van een superster die ondertussen met gemak op eigen benen kan staan.

Waarom de hele wereld en ook wij gevallen zijn voor Dido? Haar nummers zijn even gepolijst als die van, pakweg, Britney Spears. Haar stem is niet eens zo uitzonderlijk. En het hele pop-meets-triphop-gedoe hebben we al in een veel betere en meer doorgedreven versie gehoord bij de vroege Portishead. En toch…

Luistert u even naar single "White Flag". Tussen alle prefabpop en puberpunk op de radio, zingt Dido een eerlijk, ietwat zweverig popdeuntje met een hoog in-your-face-gehalte waar u gegarandeerd de hele dag niet meer van af geraakt. Hetzelfde kan gezegd worden van nummers als "Life For Rent" en "Sand In My Shoes".

Een grondlaag van subtiel bezwerende strijkers ("Do You Have A Little Time") en akoestische gitaar ("Don’t Leave Home", "This Land Is Mine") heeft er bovendien voor gezorgd dat Life For Rent een ingetogener en persoonlijker album geworden is dan No Angel. Wellicht heeft het feit dat Dido’s vader zwaar ziek is zijn sporen nagelaten op het album. Daarnaast gaan Dido’s teksten meestal iets dieper dan wat de Christina Aguilera’s en Céline Dions van deze wereld produceren. Zie bijvoorbeeld het filmische "Mary’s In India" of de scherpe situatieanalyse in "Stoned".

Bovendien lijkt de samenwerking met broer Rollo (bekend van Faithless) als producer vlekkeloos te verlopen. De twee zijn uitstekend op elkaar ingespeeld zodat de sound precies goed zit. Conclusie? Dido Armstrong is bovenal de "pretty-girl-next-door" die wonderlijk mooie popnummertjes maakt. En wij zijn alvast verkocht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + vier =