The Datsuns :: The Datsuns

"Ooh Yeah! Rock ’n Roll". Dat was ongeveer het niveau van het smsje dat we na het concert van de Datsuns in de AB verstuurden. Het plaatje is dan wel niet zó goed als het optreden, het is nog altijd een energie-suppositoir dat kan tellen.

"Motherfucker From Hell". Hebt u ooit zo’n songtitel gehoord? Zo belachelijk macho, zo dom, en toch zo instant-catchy? Dan heeft u de muziek nog niet gehoord. The Datsuns geloven niet in dingen als nadenken of structuren. Muziek is iets om wild en ongebreideld op te pogoën. En om eerlijk te zijn: dat idee spreekt ons wel aan.

The Datsuns komen van Nieuw-Zeeland, zijn met vier en hebben voor het gemak allemaal Datsun als familienaam genomen. Dat bekt gemakkelijker en het komt de eenheid van de groep ten goede. Of denkt u dat John Lennon en Paul McCartney zoveel ruzie hadden gemaakt als er sprake was geweest van John en Paul Beatle? Nevermind, want beelden van de hoogbejaarde Rolling Stones bewijzen keer op keer dat een groep écht wel beter kan splitten na een bepaalde tijd.

Optredens zijn the real deal, cd’s enkel een herinnering daaraan. Dat beweren de heren en hun plaatje bewijst het: op cd al withete lappen als "Fink For The Man" en "Lady" schroeien op de planken nog een stuk meer. The Datsuns geeft dan ook niet meer dan de indruk van "Fuck, daar moeten we live bij zijn!". U kan het nog, want het gerucht doet de ronde dat ze op Werchter spelen.

Wat u nog meer moet weten: The Datsuns klinken als AC/DC die de Ramones coveren. Of omgekeerd. Er zijn gitaarsolo’s dus, maar ze gaan voorbij in 1-2-3-4. The Datsuns zijn primitief op een aanstekelijke manier. Ze zingen over liefde en over luie dagen. En ze hebben titels als "Freeze Sucker".

The Datsuns, kortom, zijn geen verrijking van uw culturele bagage. Een goeie partyplaat haalt u er echter wèl mee in huis. The Datsuns zijn het snoepje van de maand, de vette frikadel na al de haute cuisine van moeilijke groepen als Radiohead en Sigur Ròs en daar hadden we nu net even goesting in. Maar tegen mei, als de nieuwe Radiohead uitkomt, staan we weer open om onze hersenen te gebruiken. Beloofd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − drie =