Stars :: Capelton Hill

“There’s only memories left to keep now love / And even they are running fast”: de nieuwe single van Stars druipt van de nostalgie. En dat is goed zo. Het is lang geleden dat het Canadese gezelschap nog eens zo recht in het hart trof.

Vervlogen zijn de tijden dat Stars het nieuwste indiebandje was en met veel bombarie komen hun platen ook niet tot hier. Even niet opgelet en There Is No Love In Fluorescent Light ging ons in 2017 zelfs voorbij. Dit is echter 2022 en Spotify wéét dat wij af en toe nog eens “In Our Bedroom After The War” of “Trap Door” draaien. Zat vrijdag dus in onze Release Radar eventjes pakkend te zijn: “Capelton Hill”, alweer de derde single van negende album From Capelton Hill, dat op 27 mei verschijnt.

En dat we daar misschien toch weer eens naar moeten uitkijken, afgaand op dit titelnummer. “From Capelton Hill gaat voor mij over herinneringen, aan het verleden en aan een plek die voor eeuwig leek, maar dat niet is. (…) Daar draait de plaat om: inzien dat de dingen niet blijven duren, zelfs niet als we dat dachten”, omschrijft Torquil Campbell dat komende album. Niet gek dus dat “Capelton Hill” – zonder “From”, dus de song – die zoete geur van weemoed uitademt.

Zijn het twee geliefden die terugblikken op een stormachtige relatie? Is het meer uit Capleton Hill een jeugdige vakantieplek? De tekst is afdoende vaag om er alles in te lezen, maar zoals in de beste Starsnummers halen Campbell en Amy Millan alles uit hun duet; wat het ook was, er hing veel emotie aan vast: “I told you we were here to fight / I told you we were here to sing / I told you we were here to keep each other company / And that it’s meant everything” De instrumentatie is rijk, maar ingehouden, de melodie meeslepend. Wat volgt is een melig, maar oh zo effectief refrein dat de volgende drie dagen met geen vliegenmepper uit je geheugen is te slaan.

Stars passeert volgend jaar niet in België, maar wel in Amsterdam en andere verre oorden. Het voelt nu al als onrecht.

Last Gang

recent

JD Morvan / Victor Matet / Cesc & EFA :: Vaarwel Birkenau

Vaarwel Birkenau toont de Holocaust van binnenuit. Overlever Ginette...

ILA :: Ayna

Het was met verbetenheid dat Ilayda Cicek zich met...

Mr. & Mrs. Smith – Seizoen 1

Donald Glover komt soms een beetje over als een...

Constant Permeke in tegenlicht :: Permekemuseum, Jabbeke

In 2020 sloot het Permekemuseum voor een grondige renovatie...

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

verwant

Stars

18 september 2019Trix, Antwerpen

'No one is getting older and nothing ever changes',...

Stars :: No One Is Lost

"Let's be young / Let's pretend that we never...

Stars :: ”Een ‘Fuck you’ is niet welbespraakt, neen, maar ze doet wel deugd”

Waren we Stars wat uit het oog verloren? Dat...

Stars + Apostle of Hustle

AB Club, Brussel, 8 februari 2008 Op 11 en 12...

Stars :: In Our Bedroom After the War

Voor ers van: Canadees schoon volk, indiepop. Mochten wij (een vertaling...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in