Donna Blue :: Solitaire

Zwoele zang en sixtiesgitaren maken "Solitaire" van Donna Blue tot een sensuele single.

“Solitaire” van Donna Blue maakt nihilistische verveling tot een zwoele popsong.

Het Nederlandse duo grossiert weelderig in vintage pop. Denk hierbij gerust aan een parallel sixtiesuniversum waarin starlets met France Gall-allures flaneren in Quentin Tarantino’s verzonnen nouvelle vaguefilm die zich afspeelt aan de Côte d’Azur. Onschuld en sluimerend gevaar ontmoeten elkaar daar waar twangy gitaarlijnen – waarover een van staalwol gebreide productie hangt – en de zang – sensueel als een witte voile – in elkaar verstrengeld raken.

Frontvrouw Danique van Kesteren zingt als een lolita wiens hart bonst als een bliksem en die dwaalt doorheen een duistere wereld waarin schaduwen zich ophouden op de bodem van de zee. Laat er vooral geen misverstand over bestaan, het zijn gevaarlijke tijden: “C’est un temps dangereux”. Maar dat glijdt van Donna Blue af in een onbekommerd ennui. Het resultaat maakt “Solitaire” tot een sexy single, zoals singles al eens sexy mogen zijn.

Het debuutalbum Dark Roses verschijnt op 13 mei op Snowstar Records.

 

Beeld:
Philine van den Hul

recent

The New Boy

Wie een kaartje koopt voor The New Boy zal...

King Hannah :: Big Swimmer

Beste maatjes Hannah Merrick en Craig Whittle trokken in...

The Marsh King’s Daughter

Daisy Ridley staat wereldwijd bekend als de onverschrokken heldin...

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Eurosonic 2021 :: Een kutsituatie, en hoe er het beste van te maken

Alles pakken ze ons af, meneer. Alles. En dus...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in