UFK bekroont ‘The Worst Person in the World’

‘De Belgische Unie van de Filmkritiek’ (UFK/UCC) waar de meeste van onze recensenten lid van zijn, hield op 8 januari de jaarlijkse debatlunch, waar beslist wordt welke film als beste van het afgelopen jaar bekroond wordt.

Doorheen een vijftal stemrondes en verschillende interventies door de leden, voerden verschillende stemmen argumenten aan die The Worst Person in the World/Verdens Verste Menneske van Joachim Von Trier vooruitschoven als een film ‘van onze tijd die de huidige generatie en maatschppij weerspiegelt’. Die bedenkingen zorgden ervoor dat de prent het uiteindelijk haalde van titels als The Power of the Dog en Nomadland die eveneens tot de vijf genomineerden behoorden. De ‘Cavens’ prijs voor beste Belgische film ging naar Un Monde van Laura Wandel. Op de foto ziet u (van vooraan naar links) Enola recensenten Philippe Vermeer, Brecht Capiau, Lien Delabie, David Vanden Bossche en Tineke Van De Sompel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 5 =