Hiss Golden Messenger :: Quietly Blowing It

Bekijk Berichten

Wat waren we hieraan toe, zeg. Hiss Golden Messenger heeft een zoveelste plaat uit, maar om een of andere reden lijkt de complexloze altcountry van het duo – de facto MC Taylor en nog iemand – nu beter te passen dan anders. Het zal wel te maken hebben met de herwonnen vrijheid en het roadtrip-gevoel dat Hiss Golden Messenger oproept op dit brave, maar mooie Quietly Blowing It.

Nergens wordt dat ‘Rijk der Vrijheid’ beter uitgedrukt dan tijdens opener ”Way back in the Way back”, een nummer dat mede met behulp van blazers naar een hoogtepunt groeit. Vervolgens slaat Quietly Blowing It al snel meerdere paden in, zoals op het funky ”Mighty Dollar”, waarna Hiss Golden Messenger wat gas terugneemt en de Van Morrisson-invloeden er wat meer doorheen komen.

Zodoende luistert het album als een zomersoundtrack: met opwindende dan wel relaxte, vrolijke dan wel melancholische momenten. Eens het leven vierend, dan weer stilstaand bij de vergankelijkheid die net tijdens de zomer vaak het beste voelbaar is. De diversiteit op deze Quietly Blowing It wordt soms wat té. Zo hoeft een aan cheesy versie van Michael Franty schatplichtig ”It Will if we Let it” nou ook weer niet.

Groot is het contrast met een ontroerend ”If it Comes in the Morning” waarin MC Taylor zich afvraagt hoe hij een nieuwe dag tegemoet zal zien, zelfs al weet hij wat er ’s ochtends komt. Maar ook dat prachtnummer wordt gevolgd door dertien-in-een-dozijn altcountry die weliswaar lekker wegluistert, maar nooit verstilt zoals je van een Hiss Golden Messenger-nummer zou hopen. Al kan dat laatste net zo goed op een lichtzinniger manier, zo bewijst het amper twee minuten korte, maar heerlijke ”Angels in the Headlights”.

Quietly Blowing It is alweer het twaalfde (!) Hiss Golden Messenger-album in bijna even veel jaar. Weinig namen hebben zoveel kwaliteitsmuziek voortgebracht in de altcountry-wereld, al hadden we bij deze verder prettige plaat op iets meer consistentie gehoopt. En toch is er geen reden tot klagen, want we zeiden het al: nu is het even tijd om te genieten van de zomer en daar past deze muziek perfect bij.

7.5
Release:
25-06-2021
Merge records

verwant

Hiss Golden Messenger :: Terms Of Surrender

Een album als verwerkingsproces. Dat is wat Hiss Golden...

Hiss Golden Messenger :: Hallelujah Anyhow

Niets nieuws onder de zon op de nieuwste worp...

aanraders

Beth Gibbons :: Lives Outgrown

Tientallen jaren wachten op een plaat hoeft niet altijd...

Ronker :: Fear Is A Funny Thing, Now Smile Like A Big Boy

Ronker-frontman Jasper De Petter over hoe Fear Is A...

ILA :: Ayna

Het was met verbetenheid dat Ilayda Cicek zich met...

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

recent

Peter de Wit :: Doodleuk

Dood moeten we allemaal en toch lopen we indien...

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in