Brett Anderson, Nadine Shah, Charles Hazlewood & Paraochestra :: Holes

“Een collectie liedjes over dood; laten we dat eens brengen in deze opbeurende tijden”. Geen idee welke drugs dirigent Charles Hazlewood en Suedefrontman Brett Anderson aan het nemen waren toen ze die ingeving bespraken, maar het kwam er van. De Mercury Revcover “Holes” geeft hen gek genoeg nog gelijk ook.

Ooit kijken we op deze tijden terug met liefde. Dan is alle ellende, alle monotonie, verveling en herinnering aan een afgevlakt bestaan vervaagd, en zullen we met verwondering zien hoe veel creativiteit daaronder schuil ging. Roderik Six schreef snel een novelle. Zwangere Guy breidde zijn BRUTAAL uit. En Charles Hazlewood lulde met Brett Anderson een avond weg over dood en verlies  in muziek. Het resultaat? Death Songbook, een concert dat dit weekend wordt uitgezonden op de Welshe BBC.

Omdat uw en mijn antenne zover niet reiken is er nu alvast “Holes”, een Mercury Revcover die het allemaal wat bevattelijker maakt. Componiste Charlotte Harding schreef nieuwe arrangementen, Hazlewood dirigeert het Paraorchestra in al zijn instrumentale rijkdom – dulcimer! Dwarsfluit! Vibrafoon! – en kijk, daar duikt naast Anderson ook nog eens Nadine Shah op. En wanneer de laatste fluittoon wegdeemstert zucht u alleen maar: “zó schoon”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien + 13 =